Kommande Program

Bild utsegling från Reval

Utseglingen från Reval den 13 maj 1790

Till hösten hoppas vi att det lättar så att vi kan återuppta programverksamheten. Det är väl inte värt att spänna bågen för hårt, men det känns som om man skulle kunna sikta på november. Så här skulle det kunna bli om livet återgått till det normala.

 

Torsdagen den 5 november kl 1300 på Sjöhistoriska museet         

Förre chefen för Sjöhistoriska, Hans Lennart Olsson kåserar om de seglande örlogsfartygen efter F H af Chapmans tid, med utgångspunkt i museets samlingar.

Bistro Östberg serverar dagens lunch från kl 1100.

 

 

Torsdagen den 3 december kl 1300 på Katarina Sjöfartsklubb

och som vanligt serveras en välsmakande lunch kl 1200

Som väl de flesta vet högtidlighåller vi 300-årsmminnet av F H af Chapmans födelse den 9 september 2021. Styrelsen har redan i slutet av 2019 startat förberedelserna för att planlägga ett värdigt firande av den stora dagen. Ett av våra projekt var att ge ut en rikt illustrerad minnesbok. Vi har kontaktat bokförlaget Magnus Ullman och han har, med god hjälp av vår ordförande Staffan Hansson och vår medlem Nils Modig, givit ut boken F H af Chapman 1721-1808.  Genialisk konstruktör och framgångsrik varvschef.                      

 

Den skall vi presentera och samtidigt berätta om allt vad vi, tillsammans med flera andra intressenter, i övrigt planerar under jubileumsåret.

Efter semestrarna hoppas vi att läget har klarnat beträffande pandemin, och ni kommer att få besked i god tid före varje möte om och i så fall hur vi kan träffas.