Kommande Program

Utseglingen från Reval den 13 maj 1790

Kommande Program

Torsdagen den 24 maj kl 1130

Visning av Museet Hamn                                                                                          

Vi samlas utanför ingången på Brantvägen 3, Fisksätra. Museet ligger vid stationen Fisksätra på Saltsjöbanan från Slussen.

Krigsmuseet Hamn skildrar i detalj träffningen vid Stäket och om den ryska galärflottan som landade där 1721, alltså samma år som af Chapman föddes.  Det lilla museet ger också en god bild av denna för Sverige så viktiga tid då det Nordiska kriget kunde avslutas. Inträdet, kr 80 (pensionär kr 50) betalas av var och en.

Kl 1230 äter vi lunch på restaurangen Saltsjö Pir som ligger i samma hus med vacker utsikt över vattnen och området runt Stäket. Har vi tur med vädret kan vi äta ute på ute på altanen. Där serveras en utmärkt Dagens lunch med stor salladsbuffé för kr 115 (pensionär kr 95)

 

Onsdagen den 5 september kl 1130                                                               

Drottning Viktorias Örlogshem, Teatergatan 3, Stockholm

Vedjakten Sofia Linnea är den enda seglande representanten för de sammanlagt 600 stora roslagsskutorna som arbetade i Stockholms skärgård. Kom och hör den spännande historien om hur man byggde och hur man seglar denna unika kulturskatt

 

 

Onsdagen den 17 oktober 2018 klockan 1200

Katarina Sjöfartsklubb, Glasbruksgatan 2, Stockholm


Visbykorvetterna är nutidens och framtidens ytstridsfartyg. Korvetterna har byggts och utrustats i Karlskrona. På den mark där F H af Chapman byggde linjeskepp. Visbykorvetterna är konstruerade för svenska förhållanden och är fyllda av toppmodern teknik. Projektledare var under många år Mariningenjören och Konteramiralen Thomas Engevall. Han kommer till oss i Chapman-Sällskapet onsdag den 17 oktober 12 00 och berättar om detta spännande projekt.