Kommande Program

Utseglingen från Reval den 13 maj 1790

 

Onsdagen den 5 september kl 1130                                                               

Drottning Viktorias Örlogshem, Teatergatan 3, Stockholm

Vedjakten Sofia Linnea är den enda seglande representanten för de sammanlagt 600 stora roslagsskutorna som arbetade i Stockholms skärgård. Kom och hör den spännande historien om hur man byggde och hur man seglar denna unika kulturskatt

 

Torsdagen den 20 september med morgontåget

Besök i Göteborg

Vi börjar med en båttur på Göta Älv till Klippan vid Nya Älvsborgsbron där vi äter lunch på Sjömagasinet. På eftermiddagen studiebesök på SSPA vid Chalmers högskola eller på Ostindiefararen Göteborgh. Detaljerat program kommer med e-post i augusti.

 

 

Onsdagen den 17 oktober 2018 klockan 1200

Katarina Sjöfartsklubb, Glasbruksgatan 2, Stockholm


Visbykorvetterna är nutidens och framtidens ytstridsfartyg. Korvetterna har byggts och utrustats i Karlskrona. På den mark där F H af Chapman byggde linjeskepp. Visbykorvetterna är konstruerade för svenska förhållanden och är fyllda av toppmodern teknik. Projektledare var under många år Mariningenjören och Konteramiralen Thomas Engevall. Han kommer till oss i Chapman-Sällskapet onsdag den 17 oktober 12 00 och berättar om detta spännande projekt.

 

Torsdagen den 29 november kl 1200

Katarina Sjöfartsklubb, Glasbruksgatan 2, Stockholm

PhD Postdoc Niklas Eriksson från CEMAS, Centre for Maritime Studies vid Stockholms Universitet, talar om en marinarkeologi kring Regalskeppet Riksäpplet och introduktionen av det engelska manéret under 1800-talet.